Op 14, 15 en 16 juli 2017 vindt in Groningen de twintigste editie van poëziefestival Dichters in de Prinsentuin plaats. Een JUBILEUM, waar het festival en de poëzie gevierd zullen worden!

Dichters in de Prinsentuin heeft zijn naam te danken aan de historische locatie in de binnenstad waar het festival elk jaar plaatsvindt: de Prinsentuin. In een ongedwongen sfeer tussen bomen en struiken en vrij toegankelijk kan iedereen genieten van zo’n 60 optredende dichters uit Nederland en Vlaanderen.

We hebben een rijk, gevarieerd aanbod op het theeveld en de loofgangen van de Prinsentuin. Daarnaast kun je je poëtisch hart ophalen tijdens de zwoele avonden met een prachtig jubileumprogramma in de Puddingfabriek en met een avond over Rutger Kopland, jonge sla en de werking van ontroering in de Kapel van de Martinikerk.

Speciaal voor deze JUBILEUMeditie hebben we o.a. voor je: Ted van Lieshout, de Duitse lyrica Monika Rinck, predebutant Simone Atangana Bekono en broeder Dieleman. Het gehele programma bekijk je op de website van Dichters in de Prinsentuin.

Lisa Weeda, schrijver van proza, theater en non-fictie, is jullie host tijdens de gehele Dichters in de Prinsentuin 2017.

Dus kom genieten van uit – de – voegen – barstende – poëzie in de sfeervolle Prinsentuin!

Programmering Dichters in de Prinsentuin bekend

Geplaatst: di, 6 juni 2017