Literatuur- en muziekfestival Zomerzinnen heeft gistermiddag op een persconferentie het festivalprogramma bekendgemaakt. Adriaan van Dis en singer-songwriter Kris Vesseur gaven een voorproefje van wat de festivalbezoeker te wachten staat. Evenals verleden jaar vindt het festival plaats in Amen. Bijzonder is dat alle huishoudens van Amen dit jaar een boek van Van Dis krijgen en hem op zondag 18 juni vragen kunnen stellen.

Het hoogste woord, dat is het thema van de 11e editie van literatuur- en muziekfestival Zomerzinnen. Het thema komt onder meer terug in een rondetafelgesprek over journalistiek met Bert Wagendorp (Masser Brock) en  Marc Josten (Weerwoord) o.l.v. Pieter Sijpersma, filosoof en hoofdredacteur van Dagblad van het Noorden. Studenten van de Hanzehogeschool zullen een debatwedstrijd organiseren voor middelbare scholieren. Scholieren zullen tijdens het festival ook in gesprek gaan met Gideon Samson over zijn tienerroman Eilandgasten.

Andere auteurs die op 17 of 18 juni op Zomerzinnen zullen optreden zijn onder andere Alex Boogers, Marcel Möring, Dichter des Vaderlands Ester Naomi Perquin, Jan van Mersbergen en Eva Meijer. De Groninger schrijvers Coen Peppelenbos en Tjibbe Veldkamp zullen elkaar op het festival interviewen over hun recente romans. De jonge Drentse schrijfster Jante Wortel is ook aan het programma toegevoegd. Ze studeert eind juni af aan de opleiding Creative Writing van ArtEZ. Op Zomerzinnen zal ze samen met Paul Gellings optreden. De omgeving van Amen kan tijdens het festival ook verkend worden: zaterdag vindt er een wandeling plaats met  Koos Dijksterhuis en Nicolette Leenstra.

De meeste schrijvers zullen op zaterdag 17 juni optreden en op zondag 18 juni is het woord aan de muzikanten. Een volledig overzicht van de auteurs en muzikanten die naar Amen zullen afreizen is te vinden op de festivalwebsite. Aldaar kunnen ook de toegangskaarten worden aangeschaft.

Lees vooral ook het verslag van Joep van Ruiten/ het Dagblad van het Noorden over de persconferentie.

Programma Zomerzinnen online

Geplaatst: ma, 12 juni 2017