Het thema van 2019, ‘May you live in interesting times’, is iets wat je een ander niet toewenst maar voor de dichtkunst lijkt deze vloek eerder een zegen te zijn. Tijdens de avondprogramma’s van Dichters in de Prinsentuin gaan we op zoek naar de actualiteit en het engagement in de poëzie.

May you live in interesting times

Onze gastprogrammeur van dit jaar, de Engelse dichter en uitgever David Ashford, noemt de afgelopen tien jaar de golden age van de poëzie in Groot-Brittannië. Naast de Brexit-kwestie spelen er maatschappelijke thema’s zoals het klimaat, dierenwelzijn, emancipatie en immigratie, die op dit moment ook aan onze kant van de Noordzee actueel zijn.

The Opening

Vrijdagavond 12 juli presenteren geëngageerde dichters uit het Nederlandse en Engelse taalgebied hun kijk op de interesting times waarin we leven. Onder begeleiding van toetsenist Jochem Braat dragen Tsead Bruinja, Simone Atangana Bekono, Dominique De Groen, Radna Fabias, Michael Tedja, Julia Lewis, Verity Spott en Juha Virtanen voor uit eigen en vertaald werk. Verwacht relevante maatschappelijke thema’s die in sneltreinvaart aan je voorbij trekken. Na afloop kan je alles van je afschudden op de dansvloer van De Pudding, waar DJ Neon Wasabi haar platen draait. Voertaal Engels en Nederlands.

Vrijdag 12 juli | deuren open 20.00 uur | start programma 20.30 uur | locatie: De Puddingfabriek, Viaductstraat 3, Groningen | taal: Engels & Nederlands

Bestel hier je tickets

The Conversation

Zaterdagavond 13 juli zoeken we de verdieping. Journaliste, schrijfster en programmamaakster Hassnae Bouazza interviewt de Engelstalige dichters Verity Spott en Juha Virtanen en de Nederlandse dichters Dean Bowen en Obe Alkema. Op welke manier heeft de actualiteit een plek in de poëzie van deze dichters en is dit een bewuste keuze? Wat doet het schrijven over bepaalde onderwerpen met de manier waarop je gelezen wordt? En zijn er verschillen in de rol die engagement speelt in poëzie in Nederland en in Engeland? Blijf na afloop gezellig hangen, want met een DJ bij de borrel belooft het nog lang gezellig te blijven in LOLA050. Voertaal Engels.

Zaterdag 13 juli | Programma start 20.00 uur | locatie: LOLA050, Pelsterdwarsstraat 11, Groningen | taal: Engels 

Bestel hier je tickets

Gratis dagprogramma

Naast de avondprogrammering zijn we traditiegetrouw natuurlijk zaterdag en zondag overdag te vinden in de Prinsentuin. Kom naar de kweekvijver voor dichterlijk talent van alle leeftijden. Het grootste openlucht-poëziefestival van West-Europa is zeer populair onder dichters en bezoekers. Bereid je voor op de komst van vele dichters. En dat alles helemaal gratis.

Zaterdag 13 juli & zondag 14 juli | tuin open: 13.00 – 17.00 uur | toegang gratis | Prinsentuin, Martinikerkhof 23, Groningen

Alle ticket-informatie op een rijtje

Tijdens Dichters in de Prinsentuin zijn er twee avonden, waarvoor tickets beschikbaar zijn.
The Opening op vrijdagavond en The Conversation op zaterdagavond.
Je hebt keuze uit twee soorten tickets:
1. € 10,- toegang voor een avond
2. € 15,- toegang voor beide avonden (passe-partout) inclusief een Noordwoord tas & het Dichters in de Prinsentuin Magazine
Let op: ticketprijzen zijn exclusief servicekosten

Tot een paar uur voor de openingsavond kun je online kaarten kopen voor de avondprogrammering, daarna zijn de kaarten aan de deur te koop, mits het niet is uitverkocht natuurlijk. Er is maar een beperkt aantal voordelige passe-partout kaarten beschikbaar.

Foto’s: Reyer Boxem