Muziek en stof tot nadenken. Deze twee elementen vormen de kern van het programma van de Middag van het Fantastische Lied.

Het muzikaal literaire evenement vindt plaats op zaterdagmiddag 26 oktober (tussen 16.00 uur en 18.30 uur) in de ‘Kroeg van Klaas’ in Groningen. Tijdens de middag vormen auteurs Peter Schaap en Martijn Adelmund de muzikale line-up.

Peter Schaap maakte in de jaren 70 furore met hits als Adem mijn adem en Vliegen als een vogel. Hij verruilde daarop de gitaar voor de pen en schreef diverse fantasyromans en kinderboeken. Na de opmerkelijke vondst van een doos cassettebandjes vol met oud werk een paar jaar geleden heeft hij de gitaar weer ter hand genomen.

Martijn Adelmund

Tijdens de Middag van het Fantastische Lied is er naast muziek van Peter Schaap een optreden van Martijn Adelmund. Hij staat op het podium met een mix van ‘spoken word’ en muziek.

Martijn Adelmund (1977) is schrijver van fictie en non-fictie. Boeken in het fantastische genre van zijn hand zijn onder meer ‘Heksenwaan’, ‘Heksenkind’ en ‘Max Havelaar met zombies’.

Sinds een aantal jaar treedt hij op met eigen muziek, vermengt met theater en spoken word. Dit vormt ook de basis van zijn optreden tijden de Middag van het Fantastische Lied.

De Middag van het Fantastische Lied is een initiatief van de Stichting Fantastische Genre, in samenwerking met NoordWoord en ondersteund door de Kunstraad Groningen. De stichting heeft als doel de kwaliteit van en de waardering voor het fantastische genre te bevorderen op het gebied van literatuur, film, games, strips, (beeldende) kunst en nu dus ook muziek.

Programma Middag van het Fantastische Lied

  • 16.15 uur – Optreden Martijn Adelmund
  • 16.45 uur – Ronde tafel en lezing: Fantastische muziek en het fantastische genre
  • 17.15 uur – OptredenPeter Schaap

Kaarten à 7,50 euro (excl. servicekosten) voor de Middag van het Fantastische Lied 2019 zijn verkrijgbaar via www.fantastischgenre.eu/middag-van-het-fantastische-lied/

Foto Martijn Adelmund: Bart Treuren

Programma ‘De middag van het Fantastische Lied’ bekend

Geplaatst: di, 22 oktober 2019