Kun je niet wachten tot 14 juli, de start van Dichters in de Prinsentuin 2017, dan ben je van harte welkom op zaterdagmiddag 1 juli in boekhandel Godert Walter. Daar wordt tussen 16.30-17.00 uur het eerste exemplaar van ons JUBILEUMmagazine ten doop gehouden.

Met Stadsdichter Groningen, Lilian Zielstra
Met RUG Huisdichter / University Poet UoG, Esmé van den Boom
Met programmeur van Dichters in de Prinsentuin, Joost Oomen

Dichters in de Prinsentuin, het grootste open lucht poëziefestival van het Nederlandse taalgebied, bestaat twintig jaar en dat wordt gevierd met een prachtige jubileumuitgave vol gedichten, interviews, terugblikken en het tijdschema van het programma. Het eerste exemplaar van het jubileummagazine wordt uitgereikt aan Arjen Nolles.

Arjen Nolles, nu Statenlid Provincie Groningen, was van 2004 t/m 2014 nauw betrokken bij Dichters in de Prinsentuin en de laatste twee jaar als coördinator. In het JUBILEUMmagazine kun je een interview lezen dat Esmé van den Boom met hem had.

Zelf heb ik het ook in 2004 overgenomen, omdat ik het zo jammer zou vinden als het festival niet meer bestond, want dan kon ik er ook niet heen. Nu kan ik er gewoon naartoe, liggen in het gras

Met programmaoverzicht: wie precies wanneer in de Prinsentuin – loofgangen & theeveld
Met vele interviews: Johan & Hanneke Zijp van de Theeschenkerij / Achter de schermen met technicus Bert Ridderbos en fotograaf Olaf Otto / vaste gasten Trudy Dijkshoorn, Bill Mensema en Xavier Roelens / oud-coördinatoren o.a. Tsead Bruinja, Arjen Nolles, Roos Custers en huidige directeur van SLAG: Rolien Scheffer.
Met De Bloemlezing der Bloemlezingen door Ingmar Heytze en Ellen Deckwitz.
Met “Poëtische verwennerij” – een overzicht van 20 jaar Dichters in de Prinsentuin door Coen Peppelenbos.
Met portretten van vertrouwde gezichten o.a. Klaas Knillis Hofstra en – in memoriam – Ludwig.
Met een aantal publicaties uit voorgaande edities van het festival om nog eens na te lezen. Zoals fragmenten uit Marsgedichten (2016) van Jan Baeke en Nestelingen (2015) van Mischa Andriessen.
Met een speciaal ontworpen Dichters-in-de-Prinsentuin-bordspel van de hand van Emiel Joormann.

Kijk voor voorverkoop & volledige programma op www.dichtersindeprinsentuin.nl

Presentatie JUBILEUMmagazine Dichters in de Prinsentuin

Geplaatst: wo, 21 juni 2017