Morgenmiddag wordt in Café de Sleutel te Groningen het brievenboek De kunst is mijn slagveld van Nanne Tepper ten doop gehouden. Mizzi van der Pluijm (directeur-uitgever Atlas Contact), Nick ter Wal (samensteller van de brieven) en Kees ’t Hart (correspondent Nanne Tepper) zullen tijdens de presentatie het woord voeren.

In 1995 kwam Nanne Tepper (1962) stormachtig de Nederlandse literatuur binnen met zijn roman De eeuwige jachtvelden, over de liefde tussen een broer en zus. Teppers stilistische bravoure werd ogenblikkelijk opgemerkt in de literaire kritiek, die hem bejubelde als een Groningse Nabokov. Zijn boek werd bekroond met de Anton Wachterprijs. Daarop volgden de roman De vaders van de gedachte (1998), de novelle De avonturen van Hillebillie Veen (2002) en de bundel met losse stukken De Lijfbard van Knut de verschrikkelijke (2008).
Tepper publiceerde in NRC Handelsblad, Algemeen Dagblad, Dagblad van het Noorden en Het Parool, en hij schreef cd-recensies voor muziekkrant Oor. Nanne Tepper overleed in 2013 op 50-jarige leeftijd.

Over het brievenboek is al verschillende malen gesproken en geschreven. Bij Glasnost droeg samenstellen Nick ter Wal een column voor, Joep van Ruiten schreef vandaag al over het boek, Kees ‘t Hart sprak met de VPRO over zijn correspondentie met Nanne Tepper. Op de facebookpagina van De Kunst is mijn slagveld werd de afgelopen maanden een groot aantal citaten gepubliceerd.

De presentatie begint donderdagmiddag 14 januari om 16.00 uur in Café de Sleutel aan de Noorderhaven 72, Groningen. Godert Walter zal de boekverkoop verzorgen.

Presentatie brievenboek Nanne Tepper in Groningen

Geplaatst: wo, 13 januari 2016