De komende maanden zal Toon Tellegen, samen met het Wisselend Toonkwintet, tweemaal optreden te Groningen. Op maandag 3 februari is hij in de stad in het kader van de jaarlijkse Poëziemarathon en zondagmiddag 15 december is er een optreden in het Grand Theatre.

De verhalen van Toon Tellegen vormen een onuitputtelijke bron van muzikale inspiratie voor gitariste/componiste Corrie van Binsbergen en het Wisselend Toonkwintet. En Tellegen wordt zielsgelukkig van de kruisbestuiving. Samen brengen zij een unieke mix van muziek en literatuur.

Sinds dit jaar speelt het Wisselend Toonkwintet hun programma Het geluk van de sprinkhaan dat tegelijkertijd door uitgeverij Rubinstein als luisterboek werd uitgegeven.

In het Grand Theatre zal Het geluk van de sprinkhaan ten gehore worden gebracht. Bij het programma tijdens de Poëziemarathon staat er ‘Poëzie en dierenverhalen’ op het programma.

De Poëziemarathon vindt volgend jaar plaats van donderdag 29 januari tot en met dinsdag 4 februari en wordt in samenwerking met verscheidene boekhandels, de Bibliotheek Groningen, Vera, de Rijksuniversiteit Groningen, het Grand Theatre, het Groninger Museum, diverse cafe’s en een aantal literaire organisaties georganiseerd.

Poëziemarathon: Toon Tellegen komt naar Groningen

Geplaatst: vr, 22 november 2013