Donderdag 8 augustus houdt de Poëziebus halt in Groningen en wordt er op drie locaties opgetreden. Naast de twintig dichters die meereizen met de bus zullen er ook zeventien Groningse dichters acte de présence geven. Samen met de busdichters zullen ze optreden in de bibiotheek en de het Groninger Museum. Groningen is de vierde halte die Poëziebus aandoet, de tour is vandaag van start gegaan.

De Groningse organisaties Urban House Groningen, de Schrijversvakschool, de Dichtclub, Pittig Gekruid en Poëzie Met hebben dichters aangeleverd. De dichters zullen samen met busdichters optrekken om inspiratie op te doen en er volgt een publicatie met de gedichten die dat opleverde.

Pop-up optredens

Tussen 14.00-17.00 uur zullen er pop-up optredens plaatsvinden in het Groninger Museum en de Groninger Forum bibliotheek. De busdichters zullen samen met Richard Nobbe, The Porcupine Poet, Leonie Barnier, Karina Appeldorn, Barbara van Brug, Walker & Goudsmit, Maaike Rijntjes, Lilian Zielstra, Sacha Landkroon, Fien Kremer, Juku, Hubert Klaver, Sylvia Dragstra, Mauricio en André Degen optreden.

In de bibliotheek kan je je gedichten voorleggen aan de Poëziedokter en met een diagnose en behandelplan weer naar huis. In het Groninger Museum geeft Karin van Kalmthout een workshop ‘gedichten voor het hele gezin’. Beide activiteiten zijn gratis toegankelijk.

Poëziebus-show

Tussen 20.00-22.00 uur is er op het Stadsstrand bij DOT een Spetterende interactieve poëzie-show met talent uit alle hoeken van het taalgebied. Stadsdichter Renée Luth en spoken word artiest Mauricio zullen die avond met de busdichters optreden. Dat zijn: akim a.j. willems, Anna Borodikhina, Terence Roelofsen, Steff Citroengeel, Paradockx, Evy van Eynde, Luan Buleshkaj, Aurora Guds, Stokely Dichtman, Doreen Hendrikx, Foleor van Steenbergen, Rik Sprenkels, Demi Baltus, Doeko L., Isha van der Burg, Naomi Veldwijk, Jens Meijen, Jolies Heij, Mischa van Huijstee en Jan Wagenaar.

Op de website van de poëziebus staat informatie over alle optredende dichters en de haltes die de bus aandoet tijdens de reis door Nederland en België.

Foto’s: Barbara van Brug en Eugene Rudo Walker in de Prinsentuin. Reyer Boxem.