Bij Stukasession en Poëzie Met treden deze week een groot aantal jonge Groninger dichters op. Poëzie met, het maandelijkse open podium in Theater de Kapel, is op vrijdag 29 november. Een dag eerder zal Stukasession: Poetry Evening plaatsvinden in Brouwerij Martinus. Beide evenementen zijn gratis toegankelijk.

StudentenKamerFestival Stukafest organiseert de poëzieavond als voorproefje op het festival dat op 20 februari 2020 zal plaatsvinden. Het programma in Brouwerij Martinus aan de Kostersgang 32-34 begint donderdag 28 november om 20.00 uur. Tijdens de avond kan je het festival steunen door taart te kopen. Op het programma staan optredens van Michiel Teeuw, Barbara van Brug, Richard Nobbe, Sanjay Ghosh (Engelstalig) en Olivier van Eijk.

Van Eijk is een dag later presentator van dienst bij Poëzie Met in Theater de Kapel aan de Emmastraat 15. Meinte Dirksen en Daniëlle Fluks zullen voordragen uit hun manifesten waarmee ze optraden op Het Grote Gebeuren. Voormalig stadsdichter Lilian Zielstra zal er optreden en Alwin van der Toorn uit Leeuwarden laat ook van zich horen. Zoals het hoort zal er ook iemand debuteren als dichter, namelijk: Nathan. Lukas Graff stond daarentegen al eens eerder in de kapel. Muziek is er van Liza Dries. Het programma begint om 20.30 uur.

Voor beide avonden is het programma rond, maar jonge dichters die eens willen optreden kunnen zich nog aanmelden voor de ESN Poetry Night in Lust aan de Oude Kijk in ‘t Jatstraat.

Foto: Barbara van Brug tijdens Dichters in de Prinsentuin 2019.

Poëzie, taart en bier

Geplaatst: ma, 25 november 2019