Op vrijdagavond 27 oktober kan de poëzieliefhebber naar twee open podia. In Hotel Faber in Hoogezand begint om 20.00 uur Woordtalenten en een halfuur later begint in Theater de Kapel Poëzie Met. Beide programma’s zijn gratis toegankelijk en op beide locaties treden een tiental dichters op.

Bij Woordtalenten zullen zo’n vijftien auteurs optreden. Daaronder bevinden zich de Groningers Lilian Zielstra en Huber Klaver. Ook de van Sla|Avier bekende Laura Mijnders is van de partij. De presentatie is in handen van Eltje Doddema en er is muziek van Krzysztof Groen. Hotel Faber bevindt zich aan de Meint Veningastraat 123 te Hoogezand.

Poëzie MET in Theater de Kapel (Emmastraat 15) staat in het teken van de reünie van de Poëziebus. In augustus trok een groep dichters met een bus door Nederland en België om optredens te verzorgen. Op het programma staan optredens van Kay Martin, Irene Siekman, Richard Nobbe, Marijke Hooghwinkel, Liesbeth Vooijs, Jolies Heij, Daan Janssens, Rik van Boeckel ,Jooz, Tijdelijke Toon en anderen.

 

Poëzie in Hoogezand en Groningen

Geplaatst: wo, 25 oktober 2017