Zondag 25 augustus treden er dichters op in Museum Collectie ter Borg te Veendam en de in Heiligerlee gelegen musea Klokkengieterijmuseum en het museum Slag bij Heiligerlee. Het optreden in Veendam is de eerste activiteit van Poëzie NOORD. De optredens in Heiligerlee worden door Bianca Holst, de stadsdichter van de gemeente Oldambt georganiseerd.

Poëzie NOORD is de voortzetting van de stichting Poëzie Veendam. Het doel is om laagdrempelige evenementen te organiseren. In Museum Collectie ter Borg zullen achttien dichters optreden. Daarnaast is er een boekenruilbeurs, een spreekwoordenquiz en open podium waarvoor deelnemers zich ter plekke kunnen aanmelden. Muzikant Iris Rijnsewijn zal ook optreden.

In de hal van het Klokkengieterijmuseum (Provincialeweg 46) in Heiligerlee hangt het bekende gedicht van Ida Gerhardt ‘Anno Domini 1972’: Er is te Heiligerlee een klok gegoten … Nog steeds worden dichters geïnspireerd door objecten en verhalen uit de beide musea. Bianca Holst, Brenda Venema, Edo Staal, Jaap Twiest, Henny Klooster, Willem Hemmen en Louis Hagen zullen voordragen. Tussendoor bespeelt Simon Laudy het grote carillon in de tuin van het museum. Er zijn ook optredens in het naastgelegen museum Slag bij Heiligerlee ook optredens. Het programma begint om 14.00

Poëzie NOORD verwelkomt Janneke Wiersema, Hetty Kuipers,  Anneloes Sloot, Henk Puister, Nane van der Molen, Hans en Bianca, Mara Naomi Min, Hubert Klaver, Joyce Bodewes, Anneke Groot, Remda Spoelstra, Harbert Schutte, Roelie Meijer, Dieneke Bronsema, Wim Dussel, Rob Rosendahl en Gerard Rozeboom. Het programma in het museum aan de Ommelanderwijk 51B te Veendam begint ook om 14.00 uur.

Foto: het Klokkengieterijmuseum in Heiligerlee – Gertjan van Noord