Zondagmiddag 20 juni vindt in de Groningse stadswijk Beijum de tweede editie van Poëzie in de Kersentuin plaats. Op het terrein van Stadsboerderij de Wiershoeck dragen acht dichters voor uit eigen werk. Wijkdichter Willy Koolstra zal optreden, evenals stadsdichter Myron Hamming. Voormalig stadsdichter Renée Luth presenteert en zal de dichters kort interviewen.

Er staat een mooie mix van Gronings talent klaar. Naast wijkdichter Koolstra staat ook oud wijkbewoner Cissy Gress op het programma. Charlotte Beerda zal vertellen over haar wijkdichterschap van de Korrewegwijk en De Hoogte. Aly Freije en Leonieke Toering presenteren dit jaar allebei nieuw werk. Van Freije verschijnt een bundel bij Uitgeverij in de Knipscheer en Toering presenteert een EP met gedichten op muziek. Ânne de Jong zal ongetwijfeld werk uit zijn bundel Kerven ten gehore brengen en natuurlijk is de stadsdichter erbij.

Poëzie in de Kersentuin begint om 14.30 uur en het publiek is vanaf 14.00 uur welkom aan de Beijumerweg 20. Aangezien er beperkt plek is raden we aan een plaats te reserveren. Dit kan bij Kitty Boon via kitty.boon@bijvrijdag.nl. Poëzie in de Kersentuin wordt georganiseerd door Vrijdag in de Buurt, Noordwoord en De Wiershoeck.

Poëzie in de Kersentuin

Geplaatst: wo, 16 juni 2021