Kunstlievend genootschap Pictura toont vanaf zondag 25 oktober een tweetal poëtische exposities. Van beeldend kunstenaar en graficus Aldrik Salverda is werk te zien dat hij in samenwerking met noordelijke kunstenaars en dichters maakte. Tevens toont keramist Helma van de Water werk dat ze met dichter Sacha Landkroon maakte.

Salverda is deze maand vijfendertig jaar actief als graficus en drukker voor collega-kunstenaars. Speciaal voor dit jubileum heeft hij in samenwer­king met kunstenaars en dichters uit het noorden een map geproduceerd: Drukker om ’e Noord. De map bevat ­prenten van een zestal beeldend kunstenaars en gedichten van Eeltsje Hettinga, Suze Sanders en Tonko Ufkes. Naast de map worden er eerdere samenwerkingen getoond en is er een animatiefilm te zien waarvoor een gedicht van Eeltsje Hettinga de aanleiding vormde.

Vaart maken

Helma van de Water & Sacha Landkroon werken samen in keramiek en poëzie. Associërend over het thema Vrijheid ontstonden wel of niet terecht met elkaar in verband gebrachte gedachten. Zij willen elkaar versterken in het verbeelden en verwoorden van het door hen gekozen thema: vaart maken.

Beide exposities zijn tezamen met de expositie Kunst uit de kop van kunstenaarsvereniging VTNL (VanTyNaarLo) te zien. Pictura is gevestigd aan de Sint Walburgstraat 1 te Groningen. De galerie is geopend van woensdag tot zondag tussen 13.00 – 17.00 uur. De entree bedraagt €3,-.

Poëtische exposities in Pictura

Geplaatst: vr, 23 oktober 2020