Literair Dispuut Flanor, de Groningse literaire studentenvereniging sluit haar verenigingsjaar af met optredens van Philip Huff en Nhung Dam. Beide auteurs zullen optreden in de Groninger Forum Bibliotheek. Huff zal dinsdag 29 mei spreken over zijn boek Het verdriet van anderen en geïnterviewd worden over zijn studentenroman Niemand in de stad. Nhung Dam komt op dinsdag 6 juni vertellen over haar debuut Duizend vaders.

Philip Huff (1984) debuteerde in 2009 met de roman Dagen van gras. Daarna volgden de roman Niemand in de stad (2012) en de verhalenbundel Goed om hier te zijn (2013). Zijn recentste roman is Boek van de doden (2014). In 2015 verscheen Het verdriet van anderen, een persoonlijke leesgeschiedenis die hij schreef na een ziekenhuisopname van een maand. Na zijn ontslag vertrok hij voor een reis door Australië en Nieuw-Zeeland. Onderweg las en herlas hij voor hem belangrijke boeken. Huff zal hierover vertellen en Maarten Praamstra zal hem interviewen over Niemand in de stad. De studentenroman die nu verfilmd is en waarvoor Huff het scenario schreef.

Nhung Dam (1984) is schrijfster, actrice en theatermaakster. Zij debuteerde in 2017 met de even ontwapenende als tragische roman Duizend vaders en won hiermee het Beste Groninger Boek 2018. Het boek is ook genomineerd voor Beste Boek voor Jongeren, de prijs die bij de start van de Boekenweek voor Jongeren wordt bekendgemaakt. Samen met Tim Hofman en Raoul de Jong schrijft ze dit jaar 3PAK, de Geschenkbundel bij de Boekenweek voor Jongeren. De jonge auteurs gaan de uitdaging aan om alle 834.000 scholieren tussen de 15 en 18 jaar te boeien met een kort verhaal. 3PAK wordt in september gratis weggeven in boekhandels, bibliotheken en scholen.

Huff is dinsdag 29 mei te gast en Dam op dinsdag 5 juni. Beide avonden beginnen om 20.30 uur in de Groninger Forum Bibliotheek aan de Boteringestraat 18. De entree bedraagt  €3,- voor studenten en €5,- voor anderen. Leden van Flanor mogen gratis naar binnen.

Henk Veenstra maakte de foto van Nhung Dam op Het Grote Gebeuren 2017.

Philip Huff en Nhung Dam bij Flanor

Geplaatst: do, 24 mei 2018