Na een viertal edities te Amsterdam komt het Penrose Poëziefestival naar Grijpskerk voor de lustrumeditie. Organisator Are Meijer heeft acht auteurs uitgenodigd om op zaterdagmiddag 18 augustus in zijn geboortedorp op te treden. Het Penrose Poëziefestival zal plaatsvinden in het Bakkerscafé aan het Kerkplein. De entree is gratis.

Doelstelling van Penrose is op een laagdrempelige manier (geen entree dus) aantonen dat poëzie niet moeilijk of verheven hoeft te zijn, maar overal bestaansrecht heeft. Eerder vond het festival onderdak in o.m. een ontmanteld benzinestation en een voormalige atoomschuilkelder; de eerste editie was op de platte toren van het Noord-Hollandse dorpje Ransdorp.

Optredende dichters zijn Geert Zijlstra, Klaas Duursma, Melle Hijlkema, Rachel Raetzer (huisdichter RUG) en Anneke Wasscher die in 2017 debuteerde met Atlas van de tijd. Dat jaar verscheen ook Zolt en Stof, de tweede Groningstalige bundel van Willem Tjebbe Oostenbrink. Friestalige gedichten zijn er van Ruurdtsje de Haan. Helemaal uit Amsterdam komt kunstenares en schrijfster Aafke Steenhuis, die overigens haar wortels heeft in Zuidhorn en Delfzijl.

Het Penrose Poëziefestival begint om 14.00 uur en eindigt om 17.00 uur. De toegang is geheel gratis. Bezoekers maken bovendien kans op het winnen van een literaire goodie bag.

Foto: Willem Tjebbe Oostenbrink tijdens Dichters in de Prinsentuin 2018 – Reyer Boxem.