Tijdens Stukafest, het Studentenkamer Festival, is er een optreden in het magazijn van de Universiteitsbibliotheek aan het Broerplein. Een drietal dichters van de Poëziebus zal voordragen en het publiek krijgt een rondleiding door het magazijn. Het optreden op 20 februari maakt ook onderdeel uit van de viering van het 405 jarige bestaan van de bibliotheek.

De Poëziebus rijdt elke zomer met een groep podiumdichters door Nederland en België. Het optreden in de bibliotheek laat een voorproefje zien met de Groninger dichter Richard Nobbe, de Curaçaose Juku en de Nederlands-, Fries- en Engelstalige rapper en performer Dirk.

Voor een festival dat normaliter in studentenkamers plaatsvindt vormt het programma van de Poëziebus een uitzondering op de regel. De literatuurliefhebber kan ook in een aantal Groningse studentenkamers z’n hart ophalen. Wie op tijd begint én de fiets pakt kan drie optredens bijwonen.

Aan de Eeldersingel zal Cissy Joan samen met gitarist George Sopacua een set vullen met een mix van muziek, spoken word en storytelling. 1800 meter verderop in de Tuinbouwstraat voeren Sacha Landkroon (spoken word) en Irma Pastoor (dans) hun performance KALM AAN op. Bijzonder wordt ook EROS van het Groninger Studenten Toneel. Aan de Snelliusstraat wordt door middel van dialogen, fysiek en poëzie de bezoeker meegenomen in onze hopeloze maar beeldschone zoektocht naar échte liefde.

Het volledige programma voor de Groningse editie van Stukafest staat online. Het eerste optreden begint om 20.30 uur en na 23.00 uur is er nog een groot eindfeest. Voor maar €5,79 krijg je toegang tot een programmaonderdeel en voor €15,79 kan je drie programma’s en het eindfeest bezoeken. Het lustrumprogramma van de Universiteitsbibliotheek is ook online te vinden.

Optreden in magazijn Universiteitsbibliotheek

Geplaatst: do, 13 februari 2020