Vrijdagavond 14 april geeft de Vlaamse auteur Bernard Dewulf een theatrale lezing van zijn bekroonde boek ‘Kleine dagen’ in de Machinefabriek aan de Bloemsingel.

Elke vrijdag gooien het Noord Nederlands Toneel en Club Guy & Roni de deuren van de Machinefabriek open voor ‘Machinefabriek RAW’. Een nieuwe hotspot, waar Groningers aan het begin van het weekend terecht kunnen voor een borrel, maaltijd én een wisselend cultureel programma. De aankomende editie van vrijdag 14 april staat in het teken van de literatuur en poëzie van de Vlaamse auteur Bernard Dewulf, die een theatrale lezing geeft van zijn boek Kleine dagen. Dewulf is o.a. schrijver, dichter en essayist, en schreef de toneeltekst van Carrousel, de nieuwste voorstelling van het Noord Nederlands Toneel, Club Guy & Roni en Asko | Schönbergs K[h]AOS.

Theatrale lezing Kleine dagen met live-muziek
In de theatrale lezing Kleine dagen, naar zijn gelijknamig boek, geeft de Vlaamse auteur Bernard Dewulf een stem aan zijn tedere verhalen. Hij ziet het huis, de kinderen, de vrouw, de tuin, het licht — een kleine wereld waarin soms grootse dingen gebeuren. Zo kijkend en schrijvend ontstaat stukje bij beetje een kroniek in miniaturen van de gloed van het gewone. Het boek Kleine dagen werd bekroond met de Libris Literatuurprijs 2010 en de Inktaap 2011. Dewulf maakte de theatrale lezing in samenwerking met Julie Van den Berghe, artistiek leider toneel van het NNT. Tijdens Machinefabriek RAW presenteert hij de foyer-variant, waarbij hij wordt ondersteund door de muzikanten Andy Smart en Eelke Mastebroek.

Voorstellingtekst Carrousel
Dewulf heeft niet alleen een nauwe band met Julie Van den Berghe; recent werkte hij ook samen met Guy Weizman. Dewulf schreef de theatertekst voor Carrousel, de nieuwste voorstelling van het Noord Nederlands Toneel, Club Guy & Roni en Asko | Schönbergs K[h]AOS, die door Kester Fredriks van het NRC omschreven werd als “ware theaterpoëzie”. De voorstellingstekst is onlangs uitgegeven in pocketformaat, en is net als het boek Kleine Dagen aanstaande vrijdag bij Machinefabriek RAW te koop.

Praktisch Machinefabriek RAW | Noord Nederlands Toneel | Club Guy & Roni
Locatie: Machinefabriek RAW, Bloemstraat 38, Groningen.
Datum en tijd: vrijdag 14 april van 17.00 tot 22.00 uur.
Optreden Bernard Dewulf: omstreeks 19:00 uur.
Toegang: pay what you like.
Meer informatie: www.nnt.nl/machinefabriekRAW

Optreden Bernard Dewulf bij Machinefabriek RAW

Geplaatst: wo, 12 april 2017