Vrijdagavond 26 oktober vindt in Hoogezand de tweede editie plaats van Open Podium Woordtalenten. Vanaf 20.00 uur zullen in Hotel Faber twintig dichters en schrijvers optreden. Lilian Zielstra en Bianca Holst, de stadsdichters van Groningen en de gemeente Oldambt, zullen ook optreden. De toegang is gratis.

Naast de beide stadsdichters staat er een mooie mix van jong en oud talent op het programma. Rob Rosendahl, de eerste stadsdichter van de gemeente Oldambt is van de partij evenals kinderboekenschrijver en dichter Remda Spoelstra. Michiel Teeuw, dichter en de organisator van het Groningse Broken Words Festival, zal meedoen. Hubert Klaver, lid van de Dichtclub van de Kroeg van Klaas en schrijver van soaps staat ook op het programma. Andere auteurs die optreden zijn: Laura Mijnders, Marion Spronk, Hans & Bianca, Dieneke Bronsema, Janneke Wiersema, Henk Puister, Anneloes Sloot, Joyce Bodewes, Yvonne Haitsma, Marleen Hes, Ymke Mulder – van Heek en Tineke Boersema.

Organisator en dichter Gerard Rozeboom zal ook optreden. De presentatie is in handen van Eltje Doddema en muziek is er van de Veendammer Krzysztof Groen. Groen werd in 2016 derde op het Grunneger Laidjesfestival in het Der Aa-Theater. De Groningse teksten die Groen zingt zijn van de hand van Henk Puister.

Open Podium Woordtalenten begint om 20.00 uur in Hotel Faber aan de Meint Veningastraat 123 te Hoogezand. Meer informatie is te vinden op de facebookpagina Woordtalenten.

Open Podium Woordtalenten te Hoogezand

Geplaatst: za, 20 oktober 2018