Het bleef enkele maanden rustig, maar vrijdagavond 30 november is het open podium Poëzie Met weer terug van weggeweest. Organisator Richard Nobbe verwelkomt die avond een viertal schrijvers en singer-songwriter Aarde aan Daan. De avond in Theater de Kapel in het Oude RKZ (Emmastraat 15) begint om 20.30 uur en de toegang is zoals altijd gratis.

De optredende auteurs zijn Douwe Wilts, hij volgde verleden jaar het RUG Gastschrijvercollege van Ellen Deckwitz en debuteerde toen met poëzie. Olivier van Eijk schrijft ook poëzie en zal deze editie voor het eerst optreden. Martin Wijtgaard is sinds 2015 actief als dichter en nam in 2016 deel aan de Poëziebustour door Nederland en Vlaanderen. Aarde aan Daan nam aan diezelfde tournee deel. Theaterschrijver Michiel Westbeek was verleden jaar genomineerd voor het George Verberg Stipendium en volgde eerder een opleiding aan de HKU.

Poëzie Met is de opvolger van Poëzie met Kasper, het open podium dat jarenlang door Kasper Peters werd georganiseerd. Na een vijftigtal avonden droeg hij het stokje over aan dichter Richard Nobbe. Geïnteresseerden kunnen op de hoogte blijven via de facebookpagina van Poëzie Met.

Open podium Poëzie Met weer terug

Geplaatst: do, 29 november 2018