Poëzie Met, het open podium in het Oude RKZ organiseert voor de tweede keer de Noordelijke voorronde van het NK Poetry Slam. Vrijdagavond 27 maart zullen taaltijgers en podiumpanters de strijd met elkaar aangaan tijdens de Eierballenslam. Het publiek en een jury beslissen wie er doorgaat naar de volgende ronde. De organisatie zoekt nog dichters die deel willen nemen. Aanmelden kan via poeziemet@gmail.com.

De Eierballenslam bestaat uit drie rondes. In de eerste twee rondes hebben de dichters drie minuten om het publiek en de jury omver te blazen. 
De jury bestaat dit jaar uit stadsdichter Renée Luth, voormalig stadsdichter Lilian Zielstra en Spoken Word dichter Cissy Joan. Na elke ronde geven ze advies aan het publiek. In de derde en laatste ronde zullen de dichters met de meeste stemmen elkaar poëtisch te lijf gaan. Het publiek kiest vervolgens een winnaar die met de prijs en een ticket voor het NK Poetry Slam naar huis gaat. 

Verleden jaar stonden Esmé van den Boom en Olivier van Eijk in de finale van de noordelijke voorronde. Van Eijk was de uiteindelijke winnaar. Aangezien het NK Poetryslam niet meer in januari, maar in september plaatsvindt zullen zowel Van Eijk als de aankomende winnaar afreizen naar Utrecht voor de halve finales.

Noordelijke voorronde NK Poetry Slam

Geplaatst: di, 3 maart 2020