Op zaterdag 9 november a.s. vindt het literatuurfestival Het Grote Gebeuren plaats. Het wordt georganiseerd door Noordwoord en Forum Groningen in het Forum filmtheater aan het Hereplein. Op het programma onder andere de populaire Nederlandse schrijvers Cees Nooteboom, Oek de Jong, Jan van Aken, Eva Meijer, Abdelkader Benali en Manon Uphoff.

De Duits-Georgische schrijfster Nino Haratischwili, bekend van haar familie-epos Het achtste leven (voor Brilka) is de bekendste schrijver van buiten de landsgrenzen. Binnenkort verschijnt haar nieuwe boek De kat en de generaal.

Een eigen productie van Noordwoord is de muziektheatervoorstelling Een Groter Gebeuren van Auke Hulst en Corrie van Binsbergen.

Naast Nino Haratischwili komen van buiten Nederland de Engelsman Ben Smith en de Deense schrijfster Dorthe Nors.
Nederlandse schrijvers die komen voorlezen of geïnterviewd worden zijn onder meer Jaap Robben, Niña Weijers, Lucas Zandberg, Henk van Straten, Lotte Kok en Saskia Goldschmidt.

Daarnaast zijn er twee bijzondere producties te zien.

  • Auke Hulst en Corrie van Binsbergen hebben een eigen interpretatie van het verhaal Het Grote Gebeuren van Belcampo gemaakt.
  • ’s Middags is in de Der Aa-kerk twee keer een uitvoering te zien van Genesis – A new beginning, een samenwerking tussen Guus Kuijer en het Kamerorkest van het Noorden.

De kaartverkoop voor zowel het avondprogramma van Het Grote Gebeuren als de middagvoorstellingen is vrijdag 13 september begonnen.

Het programma is te vinden op www.hetgrotegebeuren.nl

Het Grote Gebeuren pakt uit met Nino Haratischwili en Cees Nooteboom

Geplaatst: vr, 13 september 2019