Zondag 23 september vindt Onder de vulkaan voor het eerst plaats. De maandelijkse talkshow verwelkomt vier gasten die onder leiding van presentatoren Coen Peppelenbos en Roos Custers één thema vanuit verschillende invalshoeken zullen bespreken. Tijdens de eerste aflevering zullen Vamba Sherif, Barbara Henkes en Joost Conijn optreden.

Wereldreizigers: dat is het thema van de eerste aflevering van ‘Onder de vulkaan’. Vamba Sherif is een Liberiaans-Nederlandse schrijver en een van de samenstellers van Zwart, een bundel Afro-Europese literatuur uit de lage landen. Wordt in de Nederlandse literatuur de Afrikaanse stem wel gehoord?

Kunstenaar Joost Conijn vloog met een zelfgebouwd vliegtuig van Nederland naar Kenia. Dat verhaal inspireerde Tommy Wieringa tijdens het schrijven van Joe Speedboot. Op welke grenzen stuitte Conijn? Historica dr. Barbara Henkes weet alles over vormen van in- en uitsluiting. Voor de muzikale omlijsting zorgt de vermaarde chansonnier Ludo de Waard die zich liet inspireren door een dakloze accordeonist.

Meer info over deze zondagse talkshow in Grand Theatre is hier te vinden. De entree bedraagt €8,5 (€6,5 voor studenten/ CJP). Organisator Stichting Squareweb meldt op hun site dat het de bedoeling is om zeven afleveringen van Onder de vulkaan te organiseren. De tweede staat gepland voor 28 oktober.

Nieuwe talkshow Onder de vulkaan gaat in september van start

Geplaatst: di, 18 september 2018