Eind maart werden de nieuwe kinderdichters van de Groningse gemeenten Ten Boer en Vlagtwedde gekozen. In Ten Boer won de elfjarige Lara van Warners de titel en in Vlagtwedde werd de tienjarige Derk Bergman gekozen. Beide dichters mogen de titel kinderdichter een jaar lang dragen en zullen optreden voor de burgemeester van hun gemeente.

In de kerk van Garmerwolde werd op 24 maart bekendgemaakt dat Lara van Warners, van basisschool De Wieken uit Ten Post, de opvolger is van Jochem Postema. Ze won de door het Poëziepaleis georganiseerde wedstrijd met de gedichten Het is altijd een spannend moment en Ten Post. Over het eerste gedicht merkte de jury op dat het “origineel is en poëtisch. Mooi is de vergelijking van de bloem met het gebakken ei. We zien als in een film voor ons wat er gebeurt.”

30 maart werd de nieuwe kinderdichter van Vlagtwedde gekozen. Derk Bergman, van basisschool De Hoeksteen in Ter Apel, volgde daar kinderdichter Bart Elling op. In Derk zag de jury “een sterke rijmer die ook erg goed met klank kan spelen en hij toonde zich een geboren voordrager, die met rust en zelfverzekerdheid op het podium stond”.

Foto’s: Edwin Bakker en Tom Huisstede.

Nieuwe kinderdichters in Vlagtwedde en Ten Boer

Geplaatst: di, 4 april 2017