Woensdagavond 16 augustus is de muziekkoepel in het Sterrebos voor de derde keer het decor voor Dichters in het Donker. Tussen 21.00 en 23.00 uur zullen er dertien dichters optreden en is er muziek van Melvin Bonnet. De toegang is wederom gratis.

Dichters in het Donker wordt georganiseerd door Marleen Vermooten en Bert Katerberg. Het programma bestaat uit een mooie mix van nieuwe namen en dichters die al jaren van zich laten horen. Zo heeft Annegreet Bos nog maar een enkele keer opgetreden en is Jirke Poetijn vooral bekend van het open podium de Schreef. Van buiten Groningen komen de dichters Egbert Hovenkamp II, Jørn Zeiler en Nicolette Leenstra. Van laatstgenoemde kunnen we dit najaar een bundel verwachten. 

De door Marleen Vermooten opgerichtte Dichtclub die maandelijks optreedt in de Kroeg van Klaas is ook goed vertegenwoordigd. Richard Nobbe, Joost Oomen, Esmé van den Boom en stadsdichter Lilian Zielstra zijn alle vier lid van het gezelschap en presentatrice Renée Luth is er ook actief. In het verleden waren ook Jan Glas en Coen Peppelenbos er actief.  Dat ze samen ‘iets gaan doen’ maakt erg nieuwsgierig naar dat optreden.

Ânne de Jong trad al eens als gastdichter op bij de Dichtclub en debuteerde in 2014 met de bundel Nu we hier zijn. De dichter met de meeste bundels op zijn naam is zonder meer Tjitse Hofman die drie bundels publiceerde en in het verleden actief was bij het illustere Dichters uit Epibreren.

Foto Lilian Zielstra: Henk Veenstra