Uitgeverij Passage zit sinds deze maand op een nieuw adres in de Groningse binnenstad. De uitgever die in 2016 haar 25 jarige bestaan vierde organiseert vier activiteiten tijdens de openingsweek. Stadsdichter Renée Luth bijt op woensdag 5 juni het spits af.

Elke dag zal een schrijver optreden. Renée Luth, die twee bundels bij Passage publiceerde, zal woensdag om 16.00 uur het kantoor aan de Sint Jansstraat officieel openen en voordragen uit eigen werk. Donderdag 6 juni vertelt Hans Donderwinkel over Groningse gerechten en de dag erop wordt de tweede druk van Een wreed voorjaar van de Appingedamse thrillerschrijfster Lilian Schneider gepresenteerd.

Zaterdag 8 juni presenteert Daniël Dee zijn nieuwe titelloze bundel in Groningen. De lezer krijgt bij de bundel een stickervel met mogelijke titels. Dee debuteerde in 2002 bij Passage en ook zijn zesde bundel verschijnt bij de Groningse uitgever. Naast poëzie verschenen ook meerdere bloemlezingen, non-fictie, verhalen en een novelle van Dee bij Passage.

Tijdens de openingsweek is de uitgever dagelijks geopend van 13.00 tot 18.00 uur en zijn er meerdere acties. Het pand aan de Sint Jansstraat 15 zal na de openingsweek elke vrijdagmiddag van 13.00 tot 17.00 uur voor publiek geopend zijn. Meer informatie over de openingsweek en de acties die dan plaatsvinden is te vinden op het weblog van de uitgever.

Foto: Anton Scheepstra

Nieuw adres voor Uitgeverij Passage

Geplaatst: vr, 31 mei 2019