Van 28 september 2019 t/m 12 januari 2020 presenteert Museum De Buitenplaats in Eelde Daan Remmerts de Vries. ‘Liefde je kunt me vinden bij de rivier’. De expositie bestaat uit tekeningen, collages en schilderijen van Daan Remmerts de Vries. Het is de eerste keer dat het vrije werk wordt getoond.

In het najaar van 2019 verschijnt het eerste overzicht van het indrukwekkende en eigenzinnige oeuvre van Daan Remmerts de Vries als beeldend kunstenaar. Het boek met de titel Liefde, je kunt me vinden bij de rivier wordt uitgegeven door Hoogland & Van Klaveren. In een gelijknamige tentoonstelling toont Museum De Buitenplaats hieruit een keuze van tekeningen, collages en schilderijen. Behalve de veelzijdigheid van Daan Remmerts de Vries’ werk brengt het museum ook de diversiteit van het tekenen in deze tentoonstelling opnieuw onder de aandacht.

Daan Remmerts de Vries (1962) heeft veel pijlen op zijn boog. Hij maakt muziek, schildert, tekent, fotografeert en schrijft. De meeste mensen kennen hem als schrijver en illustrator. Hij ontving vele prijzen, waaronder twee Gouden Griffels, vijf Zilveren Griffels en een Gouden Lijst (beste jeugdboek). Zijn vrije werk biedt een blik in zijn leven en de manier waarop hij de wereld beleeft. Tegelijkertijd is het ook een “uitnodiging tot dromen” voor de toeschouwer zelf. In zijn werk probeert de kunstenaar momenten van geluk vast te houden. Hij schildert bovendien van tijd tot tijd verhalen: over een bezoek aan een witch-doctor, over een ontmoeting met een walvis, over een liefde van anderhalf uur in een trein en over de herontdekking van de buidelwolf. Het resultaat is een uitzonderlijke, zinnenprikkelende en zeer gevarieerde expositie.

Beeld: Beeld: Daan Remmerts de Vries, Straatje in Ioulida, viltstift en aquarel, 26 x 19 cm, 1992

Museum De Buitenplaats presenteert werk van Daan Remmerts de Vries

Geplaatst: ma, 16 september 2019