De Egyptisch-Nederlandse journalist, schrijver en theatermaker Mounir Samuel speelt woensdag 24 en donderdag 25 april zijn solovoorstelling ‘En toen schiep God Mounir’ in het Grand Theatre. In een hedendaags scheppingsverhaal, waarin tal van identiteiten zoals kleur, afkomst en religie worden afgepeld, gaat Mounir op zoek naar de geboorte van een nieuwe Adam: niet man of vrouw, maar mens. Na afloop van de voorstelling op donderdag verzorgd Urban House Groningen een spoken word performance.

Beginnend in een Egyptisch koffiehuis volgt de voorstelling het bijzondere leven van Mounir die als fly-in correspondent door zes continenten reisde, als praktiserend christen zich volledig onderdompelde in de islam, tot tweemaal toe een nationale coming-out meemaakte en in het publieke oog van een aaibaar Hollands meisje in een ongewenste Straatmarokkaan veranderde. Met behulp van storytelling, muziek, beeld en spoken word onderzoekt Mounir wat ware vrijheid is – en hoeveel die vrijheid hem waard is.

Donderdag 25 april verzorgt UHG, na afloop van de voorstelling, een programma met optredens van Cissy Joan, Mulu en Mauricio. Zij doen een Spoken Word performance op basis van het thema van de voorstelling van Mounir. Jongeren die de voorstelling willen zien kunnen zich aanmelden via de website van Urban House Groningen.

De voorstelling begint beide dagen om 20.30 uur in het Grand Theatre aan de Grote Markt 35 te Groningen. De entree bedraagt €16,- (€11,- voor studenten en jongeren met een CJP-kaart).

Mounir Samuel in het Grand Theatre

Geplaatst: ma, 22 april 2019