Mineke Hoekstra is aangesteld als coördinator van de Poëziemarathon, het Groningse festival dat plaatsvindt gedurende de landelijke Poëzieweek. De Poëziemarathon wordt georganiseerd door Stichting Literaire Activiteiten Groningen (SLAG), in samenwerking met de Groninger Forum Bibliotheek, Studium Generale Groningen, lokale boekhandelaren, uitgevers, dichters, kortom, met hulp van heel literair Groningen. Hoekstra werkte in het verleden voor Scholtens Wristers en de daarop volgende boekhandels die de zaak beheerden. Sinds januari 2015 verving ze Rolien Scheffer als zakelijk coördinator bij SLAG in die functie was ze ook medeverantwoordelijk voor de Poëziemarathon van 2015.

Redactie
Hoekstra kijkt er naar uit om samen met de redactie en alle samenwerkende partners een mooie Poëziemarathon te realiseren. Om dit te realiseren is de redactie van de Poëziemarathon versterkt met Renée Luth (dichter), Daphne de Bruijn (Groningerforum Bibliotheek) en Jephta de Visser (Huisdichter RUG). Esmé van den Boom (Voorzitter Flanor) en Maarten Praamstra (redactielid Dichters in de Prinsentuin en Het Grote Gebeuren) blijven ook deel uit maken van de redactie. Joost Oomen en Obe Alkema verlieten na de afgelopen Poëziemarathon de redactie vanwege andere werkzaamheden. De redactie is hun erg dankbaar voor hun inzet.

2016
De Poëziemarathon 2016 zal plaatsvinden vanaf donderdag 28 januari tot en met woensdag 3 februari. Informatie over de programmering zal ter zijner tijd gepubliceerd worden op: www.poëziemarathon.nl.

Mineke Hoekstra nieuwe coördinator Poëziemarathon

Geplaatst: wo, 27 mei 2015