Vrijdag 11 oktober wordt het 19e seizoen van De Literaire Hemel geopend met de nieuwe roman van Marcel Möring. ‘Amen’ gaat over een archeoloog die onderzoek doet op het terrein van kamp Westerbork. Ondertussen worstelt hij met een stukgelopen huwelijk. Aanvankelijk had de schrijver een heel ander boek voor ogen. Modernistisch, Gerrit Krol-achtig. Persoonlijke omstandigheden dwongen hem tot een diepgravend denkproces. Dat leidde tot ‘Amen’, zijn meest autobiografische roman.

Naast Möring worden ook David de Poel en Paula Laning geïnterviewd. Onlangs verscheen ‘De schrijver die over de soep vloog’, de biografie van Frans Pointl (1933-2015), geschreven door David de Poel. In oktober is het vier jaar geleden dat Pointl overleed. Hij was een schrijver van een klein oeuvre die een groot relativeringsvermogen bezat dat aan het cynische grensde. De Poel heeft hem van dichtbij meegemaakt. Tegelijk komt het ‘Verzameld werk’ uit met al zijn verhalen en gedichten. Paula Laning uit Drijber is naast werkcoach schrijver. Van haar verschenen onlangs ‘Als zelfs je naam niet van jou is’en ‘Van schrijfplan tot debuutroman in 41 zkv’s’.

Dit najaar verwelkomen interviewers Annette Timmer en Joep van Ruiten ook Frank Westerman, Iduna Paalman, John Heymans (over Armando), Jaap Scholten, Esmé van den Boom en Michèl de Jong (over Drs. P.). Zie voor het najaarsprogramma de PDF.

De Literaire Hemel, vrijdag 11 oktober 2019 in café De Amer in Amen. Aanvang: 20.15 uur. Toegang: € 15,00. Reserveren via reservering@literairehemel.nl

Foto Marcel Möring: Harry Cock

Marcel Möring presenteert roman ‘Amen’ in De Literaire Hemel

Geplaatst: di, 8 oktober 2019