Madelon de Wilde is de nieuwe voorzitter van het bestuur van NOORDWOORD. Ze is benoemd in de bestuursvergadering van 30 april jl. en is de opvolger van Rob Pronk, die na zijn derde termijn van vier jaar terugtreedt.

Madelon de Wilde heeft ruime ervaring in diverse bestuurlijke functies en managementfuncties, onder meer bij Provincie Overijssel, de Rijksuniversiteit Groningen en als gemeentesecretaris van Haren. Ze is momenteel bestuurder bij de Rechtbank Noord-Nederland. Met het voorzitterschap van NOORDWOORD maakt ze kennis met de literaire wereld. Madelon de Wilde: “Ik kijk heel erg uit naar deze kennismaking met de culturele en literaire sector en ik verwacht dat ik met mijn grote netwerk van extra toegevoegde waarde kan zijn”. 

Aftredend bestuurslid en voorzitter Rob Pronk was jarenlang lid van het NOORDWOORDbestuur, waarvan de laatste vier jaar als voorzitter. Rob heeft een grote rol gespeeld in het literaire leven van Groningen. Hij was betrokken bij de totstandkoming van SLAG, tegenwoordig NOORDWOORD, en stond daarmee aan de wieg van de huidige organisatie. Daarnaast was hij tot zijn pensionering voorzitter van de Raad van Bestuur van Biblionet. Een feestelijk afscheid zal in verband met de coronamaatregelen na de zomervakantie gepland worden.

Madelon de Wilde opvolger Rob Pronk als bestuursvoorzitter NOORDWOORD

Geplaatst: do, 6 mei 2021