De Nacht van de Filosofie die vrijdagavond 13 april plaatsvindt in het Groninger Forum is al uitverkocht, maar de dag ervoor kan de liefhebber nog naar de debatserie Nieuw licht met Marli Huijer en naar Dichter van Geluk met Jannah Loontjens.

Jannah Loontjens (Kopenhagen, 1974) is schrijver en filosoof. Ze schrijft romans, dichtbundels en essayboeken. In haar essaybundels Mijn leven is mooier dan literatuur en Roaring Nineties vermengde zij autobiografie met filosofie. Haar recentste romans Misschien wel niet en Wie weet zijn geëngageerde romans, waarin zij onze samenleving een spiegel voorhoudt. Rense Sinkgraven interviewt haar donderdagmiddag 12 april in de Groninger Forum Bibliotheek tijdens Dichter van Geluk.

In de serie Nieuw licht spreken Coen Simon en Frank Meester met filosoof Marli Huijer over haar essay Beminnen, waarin ze pleit voor een nieuwe seksuele revolutie. Coreferent deze avond is Trudy Dehue. In Beminnen bestudeert Huijer de ideologie van de seksuele vrijheid. Hebben we sinds de revolutie van de jaren zestig werkelijk aan vrijheid gewonnen? Onophoudelijk vertellen we of we homo, hetero, polyamoreus, happy single of monogaam zijn. Mensen en culturen die er anders over denken, willen we bekeren tot onze vrijheid. Aandacht voor hoe we beminnen en of we er wel van genieten, is er nauwelijks.

Het thema van de Groningse nacht van de Filosofie is Online/ offline. Enkele schrijvers die optreden zijn Maxim Februari en Eva Meijer. Ook zijn er optredens van filosoof en literatuurwetenschapper Miriam Rasch, hoogleraar Cyber Security Bibi van den Berg en hersenwetenschapper André Aleman. De avond is al uitverkocht en de organisatie adviseert geïnteresseerden te kijken of mensen op facebook hun kaartje aanbieden.

Maand van de wijsbegeerte en de Nacht van de Filosofie

Geplaatst: ma, 9 april 2018