De Groningse podia voor poëzie gaan langzaamaan weer van start. De Dichtclub in de Kroeg van Klaas en Poëzie Met in het Oude RKZ waren in de zomer weer actief en komende week gaan Lutje Poetry en de Spoken Word Lounge weer van start. De evenementen in het Forum en Simplon bieden de mogelijkheid om nieuw werk uit te proberen en andere dichters te leren kennen.

De Spoken Word Lounge van Urban House Groningen vindt elke maand op een woensdag plaats. In de kleine zaal van Simplon wordt er dan geschreven en geoefend. Cissy Joan is de host en elke maand is er een co-host. Olivier van Eijk, de nieuwe Huisdichter van de universiteit, zal het hebben over de manier waarop beelden gedichten dragen.

Lutje Poetry is het open podium van stadsdichter Renée Luth. In het Forum organiseert ze een ontspannen podiumavond vol met poëzie en muziek voor literaire clubs, uitgevers, beginnende dichters en publiek. Donderdag 17 september zijn er optredens van: Lammert Voos, Michael ter Maat, Esmé van den Boom, Jirke Poetijn, Coen Peppelenbos, Olivier van Eijk en
Hannah Hovenkamp. Voor de avond kan niet meer gereserveerd worden. Volgende edities zijn op 15 oktober, 19 november en 17 december.

De Dichtclub in de Kroeg van Klaas betreft een vaste groep dichters die elke maand optreden. Aanvankelijk elke eerste woensdag van de maand, maar dat is vanwege de corona maatregelen losgelaten. Zondag 13 september staat er een editie gepland met Olivier van Eijk als gastdichter. Van Eijk organiseert ook zelf een open podium en dat is Poëzie Met in het Oude RKZ. De volgende editie is op vrijdag 25 september.

Foto Forum: Deon Prins

Lutje Poetry en Spoken Word Lounge weer van start

Geplaatst: vr, 11 september 2020