Op maandag 22 maart zal de Vlaamse schrijver Lize Spit een online lezing geven bij de Groningse studentenvereniging Literair Dispuut Flanor. Spit brak door met haar debuut Het smelt en onlangs verscheen Ik ben er niet.

Lize Spit studeerde scenarioschrijven aan het Royal Institute for Theatre, Cinema and Sound te Brussel. In 2013 won ze zowel de jury- als publieksprijs van de schrijfwedstrijd Write Now! Spit publiceerde korte verhalen en poëzie in onder andere de tijdschriften Tirade, Het liegend konijn, De Gids en Das Magazin.

In 2016 kreeg zij De Bronzen Uil, een prijs voor het beste Nederlandstalige debuut, voor Het smelt. hiervoor ontving zij dat jaar ook de eerste Hebban Debuutprijs. In 2017 ontving ze de Nederlandse Boekhandelsprijs en in 2018 de Lucy B. en C.W. van der Hoogtprijs. Inmiddels zijn er meer dan 60.000 exemplaren verkocht.

Ik ben er niet is een verhaal over toewijding en verraad, over twee mensen die op hun eigen manier gemankeerd zijn, maar die hun uiterste best doen opgemerkt te worden, lief te hebben en te leven. De Brusselse Leo en Simon zijn al tien jaar samen. Verbonden door een moeizame jeugd, heeft het koppel weinig anders nodig dan elkaar. Tot alles kantelt: Simon komt midden in de nacht thuis en lijkt vanaf dat moment iemand anders.

De online lezing is op 22 maart tussen 20.00 en 21.30. Via de website van Flanor kunnen geïnteresseerden zich aanmelden.

Foto Lize Spit – Toine Donk

Lize Spit bij Flanor

Geplaatst: zo, 21 maart 2021