De elfde editie van literatuurfestival ‘Het Grote Gebeuren’ gaat dit jaar volledig online. Op zaterdagavond 3 april is een keur aan nationale en internationale auteurs te bekijken en te beluisteren via een livestream vanuit Forum Groningen.

Het Grote Gebeuren, georganiseerd door NOORDWOORD en Forum Groningen, vindt dit jaar plaats op zaterdag 3 april. Na eerder uitstel in verband met de coronamaatregelen is nu gekozen voor een volledige online versie met een selectie uit het oorspronkelijke programma. Vanuit het Forum worden gesprekken met de auteurs gelivestreamd, daarnaast is er een interactief, literair randprogramma.

Gasten in 2021: Joost Oomen, Manon Uphoff, Jennifer Makumbi e.a.

In het programma is veel aandacht voor debutanten, zoals Pete Wu (De Bananengeneratie) en voormalig stadsdichter van Groningen Joost Oomen (Het Perenlied). Er wordt met Marcel Möring en Manon Uphoff teruggekeken op het bijzondere oeuvre van de uit Winschoten afkomstige schrijfster Hermine de Graaf. Daarnaast is er veel aandacht voor Suriname met een programma rond de schrijver, activist en verzetsheld Anton de Kom (Wij slaven van Suriname) en een panelgesprek van schrijvers met Surinaamse roots: Johan Fretz, Raoul de Jong, Bodil de la Parra en Karin Amatmoekrim. Verder zijn er interviews en gesprekken met o.a. Marijke Schermer (Liefde, als dat het is) en de Brits-Oegandese schrijfster Jennifer Nansubuga Makumbi (Kintu).

Literatuurfestival Het Grote Gebeuren digitaal op 3 april

Geplaatst: zo, 28 maart 2021