Aanstaande zaterdag vindt in Groningen de Nacht van Kunst & Wetenschap plaats. Schrijvers kunnen daar vanzelfsprekend niet ontbreken. In de bibliotheek organiseert SLAG een programma met Ronald Giphart, Marjoleine de Vos en Jean Pierre Rawie.

Ten liefde
Midden in het literaire hart van de stad – de bibliotheek – gaan we op zoek naar het hart in de literatuur. Het liefdevolle, passionele hart, wel te verstaan. Stichting Literaire Activiteiten Groningen en jongerentheater De Steeg trekken samen Ten Liefde! Schrijvers Jean Pierre Rawie (20:30-21:00 – foto: Jan Glas), Marjoleine de Vos (21:45-22:15) en Ronald Giphart (23:00-23:30) vertellen over de rol van de liefde in hun eigen werk en delen hun favoriete liefdespassage uit de wereldliteratuur met jou. Tussen de lezingen door kun je zomaar worden overvallen met een 1-op- 1 voordracht van een van de beste liefdesgedichten ooit. De gevoeligen van hart zijn gewaarschuwd.

Andere schrijvers die optreden tijdens de Nacht van Kunst & Wetenschap zijn: Hans Aarsman, Pepijn Lanen, Simone van Saarloos en Susan Smit. Ook wordt er een speciale editie van Kantoorpoëzie georganiseerd.

Het volledige programma van de Nacht van Kunst & Wetenschap is te vinden op: http://www.denachtvankunstenwetenschap.nl/programma/

Literatuur tijdens de Nacht van Kunst & Wetenschap

Geplaatst: di, 31 mei 2016