Op zaterdag 6 juni is Groningen weer dé hoofdstad van kunst en wetenschap! De Nacht van Kunst & Wetenschap neemt je mee op een interactieve zoektocht naar het onbekende: een reis vol verrassende ontmoetingen tussen kunst en wetenschap. In samenwerking met de Stichting Literaire Activiteiten Groningen organiseert de Nacht twee bijzondere voorstellingen. Hans Dagelet en Vera de Bie zullen tweemaal samen optreden en met ‘Ladies of Poetry’ wordt een ode gebracht aan de vrouwelijke dichters in Groningen.

Acteur Hans Dagelet brengt met Vera de Bie hun versie van Dimitri Verhulsts boekenweekgeschenk in het Universiteitsmuseum. Enkele uren laten geven ze in het Scheepsvaartmuseum hun kijk op vrijheid. En het zal grooven als een bezetene.

De Nacht brengt een ode aan de vrouwelijke dichters van Groningen met Ladies of poetry. Dit illustere gezelschap is nog niet eens compleet maar wat een mooie talenten hebben we weten te strikken. Daal de trappen af in het Noordelijk Scheepvaartmuseum en laat je verleiden door de poëtische woorden van Renée Luth, Pauline Sparreboom & Lex van den Oever (muziek) en RUG Huisdichter Jephta de Visser.

Vanzelfsprekend staat er meer literatuur op de Nacht geprogrammeerd: Arjen Lubach, Peter Middendorp, Roosbeef, Joost Oomen, Kasper Peters en Lilian Zielstra zullen optreden. Dichter/ filosoof Rense Sinkgraven zal enkele optredende artiesten interviewen over geluk. Ook bij de Talkshow Stand van Stad en het radioprogramma Glasnost zullen enkele auteurs aanschuiven.

Literatuur op de Nacht van Kunst & Wetenschap

Geplaatst: wo, 3 juni 2015