Zaterdagavond 7 september openen de Groninger musea tot middernacht de deuren voor de Groninger Museumnacht. Het Groninger Museum, GRID Grafisch Museum Groningen, Storyworld, Noordelijk Scheepvaartmuseum en het Universiteitsmuseum Groningen organiseren samen een gevarieerd programma met kunst, muziek, workshops en lezingen. 

Tijdens de Groninger Museumnacht vinden er meerdere literaire optredens plaats. Stadsdichter Renée Luth zal driemaal optreden in het Noordelijk Scheepvaartmuseum. Spoken word artiesten Sacha Landkroon, Fien Kremer & Myron Hamming treden daar ook op. Er is een broescursus Gronings en in de tentoonstelling ‘Waar kom je weg?’ zal Charlotte Wekker vertellen over haar Surinaamse familieachtergrond.

In het Groninger Museum zullen de bands Nachtwinkel en Het Gezelschap (met De Likt frontman Jordy Dijkshoorn). Online platform Kunstspot verwelkomt schrijfster Daan Borrel voor een tabletalk over de tentoonstelling Strijd! en het thema vrouw/feminisme. Borrel zal op 9 november ook optreden tijdens Het Grote Gebeuren.

Tickets kosten 5 euro en zijn online verkrijgbaar op tickets.groningermuseum.nl. Het online ticket kan vanaf 5 september bij de kassa van de deelnemende musea (m.u.v. Storyworld) worden ingewisseld voor een polsbandje. Deze geeft tijdens de Museumnacht op 7 september toegang tot alle locaties. Het volledige programma staat op de website van de Groninger Museumnacht.

Foto: Myron Hamming tijdens Dichters in de Prinsentuin 2018 – Reyer Boxem