Het Peter de Grote Festival, het grootste kamermuziekfestival van Noord-Nederland, verwelkomt bij twee optredens dichters. Jean Pierre Rawie en Fons van Wanroij zullen voordragen uit eigen werk en daarbij begeleid worden door muzikanten. Rawie zal op maandag 31 juli optreden in de Groninger Synagoge en Van Wanroij zal op vrijdag 4 augustus in de Garnizoenskerk van Oudeschans optreden.

UPDATE: Het concert met Rawie is inmiddels uitverkocht.

Het concert met Jean Pierre Rawie begint maandagavond 31 juli om 20.15 uur. Paul Komen (piano) en Jan-Ype Note (cello) zullen werken spelen van Brahms, Ravel en Schumann. De klassieke, tijdloze thematiek van Rawies poëzie: liefde, dood, ontzegging en gemis, wordt in een milde, soms ironische stijl prachtig vormgegeven en leent zich uitstekend voor een combinatie met klassieke muziek.

Het optreden van Fons van Wanroij zal vrijdagavond 4 augustus beginnen om 20.15 uur. Paul Komen (piano) en Nata Tsevereli (piano) zullen, tijdens het programma “over de onbekende diepten in ons hoofd”, werk ten gehore brengen van Mozart, Schubert en Ravel.

Fons van Wanroij was lange tijd leraar Nederlands. Zijn belangstelling voor de kunsten en de geschiedenis leidde tot enkele publicaties en de organisatie van veelsoortige culturele evenementen in stad, lande en buitenlanden. Voor die evenementen schreef en schrijft hij lied- en toneelteksten.

Het Peter de Grote Festival vindt plaats van woensdag 26 juli tot en met zaterdag 5 augustus. Verspreid over Groningen, Drenthe en Friesland vinden er zo’n vijftig optredens plaats.

Foto Jean Pierre Rawie: Jan Glas

Literatuur en muziek op het Peter de Grote Festival

Geplaatst: wo, 26 juli 2017