Na een jaar schrijvers noodgedwongen alleen online te hebben geïnterviewd doen Joep van Ruiten en Annette Timmer dit nu weer voor publiek in café De Amer in Amen. Vrijdagavond 8 oktober komt Lévi Weemoedt vertellen over twee nieuwe boeken. Vers van de pers is zijn roman Het nut van Lodesteijn. Op stapel staat de bundel Het leven is zo eenzaam niet. Ook te gast is Dirk Wolthekker, die het bewogen emigratieavontuur van een weesmeisje uit Groningen schreef. Daarnaast schuift Leentje Vandemeulebroecke aan. Zij is de kleindochter van Stijn Streuvels. 3 Oktober is de 150-ste geboortedag van deze Vlaamse schrijver. Pianist Maarten Koekkoek zorgt voor de muzikale omlijsting.

De toegangsprijs is €18,50 (inclusief twee consumpties). Kaarten kunnen voortaan online worden gekocht via de website. Na betaling en de bevestiging daarvan is de reservering afgerond. Bij de deur wordt gecontroleerd met behulp van de CoronaCheck-app. Daarvoor is een QR-code of een vaccinatiebewijs nodig én een identiteitsbewijs. In de zaal is recent een luchtverversingssysteem aangebracht, dat de lucht in negen minuten volledig ververst. Er geldt geen anderhalve meter afstand. De laatste informatie over de toegepaste regels is te vinden op de website van De Amer.

Vorig seizoen verwelkomde de Literaire Hemel auteurs als Vincent Kortmann, Lot Vekemans, Ernst Arbouw, Peter Terrin, Marjoleine de Vos en vele andere auteurs. Die interviews zijn nog steeds terug te kijken. De aankomende editie met publiek is vrijdag 8 oktober en begint om 20.15 uur. Kaarten kunnen via de website worden aangeschaft.

Foto: Annette Timmer | de Literaire Hemel

Literaire Hemel start twintigste seizoen met Lévi Weemoedt

Geplaatst: wo, 29 september 2021