De eerste Literaire Hemel in het nieuwe jaar is vanaf zaterdag 9 januari online te bekijken. Te gast zijn Dichter des Vaderlands Tsead Bruinja, dichter Klaas Koops en Barber van de Pol. In december verscheen haar boek over Carry van Bruggen. De interviews zijn gratis te bekijken, maar een donatie aan de stichting wordt zeer gewaardeerd.

Deze maand draagt Tsead Bruinja het stokje over. Joep van Ruiten interviewt de Dichters des Vaderland over zijn bundel Springtij. Bruinja sprak afgelopen zomer tbs’ers en hun behandelaars van de Pompestichting. In de bundel staan de teksten die hij op basis van deze gesprekken heeft geschreven. Hij noemt het zelf “documentairepoëzie.”

Klaas Koops uit Schipborg vertelt over zijn nieuwe boek Vief liefdes, gedichten en gedachten in Zuidoost Zand-Drents. Dat is een van de zeven hoofdvarianten van het Drentse dialect.

Annette Timmer interviewt Barber van de Pol. Zij schreef een portret van denker en schrijver Carry van Bruggen (1881-1932), die werd geboren in Smilde; Er is geen ander zijn dan anders zijn. Dat is geen biografie, maar een eerbetoon en een zoektocht naar de Carry’s van nu.

De interviews zijn te bekijken op de website van de Literaire Hemel. Aangezien publiek nog steeds niet bij de bijeenkomst aanwezig kan zijn is een vrijwillige bijdrage meer dan welkom. Die kan worden overgemaakt op banknummer NL47 INGB 0009 0669 28 t.n.v. Stichting De Literaire Hemel. 

Foto Tsead Bruinja: Tessa Posthuma de Boer

Literaire Hemel met Tsead Bruinja

Geplaatst: ma, 4 januari 2021