Auteurs Peter Schaap en Martijn Adelmund vormen de muzikale line-up van Middag van het Fantastische Lied 2019.

De Middag van het Fantastische Lied vindt plaats op zaterdagmiddag 26 oktober (tussen 16.00 uur en 18.30 uur) in het Groningse café ‘Kroeg van Klaas’.  Het evenement – dit is de eerste editie – is een initiatief van de Stichting Fantastische Genre en een samenwerking met NoordWoord. De stichting heeft als doel de kwaliteit van en de waardering voor het fantastische genre te bevorderen op het gebied van literatuur, film, games, strips, (beeldende) kunst en nu dus ook muziek.

Tijdens de Middag van het Fantastische Lied laten Nederlandse schrijvers in het fantastische genre zich, in plaats van hun literaire kant, van hun muzikale kant zien.

Martijn Adelmund en Peter Schaap

Peter Schaap (1946) schrijft al jarenlang naast boeken – bekend zijn onder meer ‘De Schaduwmeesters Trilogie’ en ‘De schrijvenaar van Thyll’ – Nederlandstalige liedjes waarbij hij zichzelf begeleidt op zijn gitaar. Zijn grootste hit is ‘Adem mijn Adem’ dat in de Nationale Hitparade van 1975 de 18de plek haalde. Andere bekende nummers zijn ‘De hoge heren van het dorp’ en ‘Vliegen als een vogel’. Sinds enkele jaren treedt hij met nieuw werk op.

Het optreden van Peter Schaap is onderdeel vaneen tournee waar hij zijn nieuwste nummers ten gehore brengt.

Martijn Adelmund (1977) is schrijver van fictie en non-fictie. Boeken in het fantastische genre van zijn hand zijn onder meer ‘Heksenwaan’, ‘Heksenkind’ en ‘Max Havelaar met zombies’. In 2014 en 2015 won Martijn Adelmund de Hebban-award voor beste fantasyboek van Nederland en België. Van 2015 tot 2017 was hij Stadsdichter van Wageningen.

Nieuw is de muzikale kant van Martijn Adelmund. Sinds een aantal jaar treedt hij op met eigen muziek, vermengt met theater en spoken word. Dit vormt ook de basis van zijn optreden tijden de Middag van het Fantastische Lied.

Het volledige programma voor de Middag van het Fantastische Lied 2019 wordt binnenkort bekendgemaakt via  www.fantastischgenre.eu

De voorverkoop start binnenkort online (def datum volgt nog) via Facebook (https://www.facebook.com/fantastischgenre/) en de website van de stichting (https://www.fantastischgenre.eu/) Kosten per kaartje: €7,50.

Foto Martijn Adelmund: Bart Treuren

Line-up ‘Middag van het Fantastische Lied’ bekend

Geplaatst: ma, 30 september 2019