Dinsdag 9 mei vindt de derde en laatste lezing plaats van een lezingencyclus over egodocumenten. De nieuwe hoogleraar Moderne Nederlandse Letterkunde Mathijs Sanders zal spreken over de brievenromans van Gerard Reve. Op het programma stonden eerder lezingen over de brieven van Oscar Wilde en over dagboeken. Sprekers waren onder meer de universitaire docenten Kees de Vries en Leonieke Vermeer.

10 april – de brieven van Oscar Wilde
Oscar Wilde was naast een briljant schrijver natuurlijk geen onbesproken persoon. Tijdens deze lezing zullen we een uniek inkijkje in zijn leven krijgen via enkele van de vele brieven die hij gedurende zijn leven geschreven heeft. En alsof Oscar Wilde nog geen reden genoeg is om te komen, dan is de spreker dat wel: Kees de Vries is naast universitair docent en Oscar Wilde-kenner ook oprichter van de improv comedy-groep Stranger Things Have Happened. Dit wordt dus ongetwijfeld een zeer interessante lezing en een onvergetelijke avond!

25 april – dagboeken
De tweede lezing van de cyclus gaat over dagboeken. Al sinds de uitvinding van het schrift gebruikt men het om over hun eigen ervaringen te schrijven. Maar hoe is dat door de tijd heen veranderd? En doen we nu met onze talloze apps niet eigenlijk hetzelfde, maar dan op een multimediale manier?
Leonieke Vermeer weet er alles over en zal ons vanavond een interessant inkijkje geven in de wereld van dagboeken.

9 mei – de briefromans van Reve
De derde lezing gaat over de briefromans van Gerard Reve. Op weg naar het einde en Nader tot u behoren tot de bekendste, en openhartigste, werken die Gerard Reve schreef. De lezing wordt gegeven door Mathijs Sanders, de nieuwe hoogleraar Moderne Nederlandse Letterkunde van de RUG.

Alle lezingen vinden plaats op de zangzolder van de Usva (munnekeholm 10) en beginnen telkens om 20.30 uur. De entree bedraagt €3,- voor studenten en €5,- voor niet studenten. Een passepartout voor alledrie de lezingen is €6,- voor studenten en €10,- voor niet-studenten. Zie voor meer informatie flanor.nl

Foto Oscar Wilde: Napoleon Sarony – 1882 van Wikipedia.

Lezingencyclus van Flanor over egodocumenten

Geplaatst: do, 4 mei 2017