Dinsdag 17 september zal de Engelse dichter David Ashford een lezing geven bij Literair Dispuut Flanor. Ashford is sinds kort aan de RUG verbonden als universitair docent Engelse cultuur- en letterkunde. Daarnaast is hij redacteur van de kleine, in poëzie gespecialiseerde, uitgeverij Contraband. Tijdens de afgelopen editie van Dichters in de Prinsentuin was hij als gastprogrammeur aan de redactie verbonden.

Ashford debuteerde als dichter in 2013 met de bundel Xaragmata en publiceerde vervolgens Orcs: An Epic (2015) en Sedition Machines (2017). Momenteel werkt hij aan een bundel over de Britse Oost-Indische Campagnie. Als onderzoeker publiceerde Ashford over de culturele geografie van de Londense metro en Autarchies: The Invention of Selfishness (2017) over de invloed van het gedachtegoed van de filosoof Max Stirner op het modernisme.

De (Engelstalige) lezing begint om 20.30 uur in literair café de Graanrepubliek aan het Gedempte Kattendiep 11. De entree bedraagt €5,- voor niet-studenten en €3,- voor studenten.

Literair Dispuut Flanor is een Groningse literaire studentenvereniging die maandelijks auteurs uitnodigt en een groot aantal leesgroepen herbergt. In oktober ontvangen ze Ronald Giphart.

Foto: David Ashford tijdens Dichters in de Prinsentuin 2019 – Reyer Boxem

Lezing van David Ashford

Geplaatst: di, 10 september 2019