De kerstvakantie is bij uitstek het moment om te nieuw werk te schrijven voor een wedstrijd. Het Vlaamse gezelschap De Nwe Tijd komt in januari naar Groningen en zoekt enthousiaste schrijvers die willen vertellen over de les die ze in liefde hebben geleerd. Bianca Holst, stadsdichter van het Oldambt, organiseert een poëziewedstrijd rondom het thema De toekomst is nu.

De Nwe Tijd

Op vrijdag 24 januari spreken Freek Vielen, Suzanne Grotenhuis en Kasper Schellingerhout van De Nwe Tijd in Grand Theatre over wat hen recentelijk geraakt heeft in het nieuws, hun leven en het universum. Tijdens deze editie van de Maandagavond on Tour hebben ze het graag nog eens over de liefde. Dat doen ze in Grand Theatre met de Groninger dichter en schrijver Tonnus Oosterhoff, maar wie weet ook met jou! Ben jij een enthousiaste schrijver? Dan zijn we benieuwd naar jouw les in de liefde.

Schrijf het antwoord op in de vorm van een column, een verhaal, een gedicht, een monoloog of welke tekstvorm dan ook. Stuur voor 13 januari een tekst die maximaal 10 minuten duurt naar freek@denwetijd.be. De winnaar wordt uitgenodigd om op 24 januari de tekst voor te lezen tijdens de Maandagavond on Tour en mag daarnaast ook een vriend(in) meenemen.

Oldambtster dichtwedstrijd

Stadsdichter Bianca Holst is op zoek naar jonge dichters en ervaren dichters met een jonge geest die mee willen doen aan de dichtwedstrijd voor de Poëzieweek van 2020. Laat je inspireren door het poëzieweekthema De toekomst is Nu.

Wil je begeleiding bij het schrijven, kom dan naar het Dichterscafé iedere eerste zaterdagochtend in de bibliotheek van Winschoten. De prijsuitreiking zal daar ook plaats vinden tijdens de Poëziemiddag op zaterdag 1 februari tijdens de Poëzieweek. Inzendingen moeten voor 20 januari binnen zijn en mogen niet eerder zijn gepubliceerd. Leef je uit in taal! Je kunt je gedicht sturen naar lampje@biancaholst.nl.

Foto Tonnus Oosterhoff: Reyer Boxem

Lessen in de liefde en Oldambtster poëzie

Geplaatst: ma, 23 december 2019