Kunstmanifestatie Kunstvloed roept dichters op een gedicht te schrijven over het Sauwerder Ommetje. Deze wandeling van 7,5 kilometer loopt door door Sauwerd, Klein en Groot Wetsinge, De Raken en Hekkum. De drie winnaars ontvangen €100,- en krijgen een podium tijdens Kunstvloed. De manifestatie vindt plaats van vrijdag 10 september t/m zondag 19 september en naast optredens wordt er een kunstwerk in het landschap achtergelaten.

Sauwerd en Wetsinge liggen in het eeuwenoude Reitdiepdal, een rivierenlandschap dat door steeds meer mensen is ontdekt. Mensen wandelen er graag. Je vindt er prachtige natuur, pittoreske boerderijen en ook moderne stukken ‘grasfalt’. Een ideale, even contrast- als troostrijke plek om je gedachten te laten gaan.

De organisatie roept iedere wandelaar (en niet-wandelaar) om deze kijk- en luisterervaringen te delen in de vorm van een gedicht. Alles mag, zolang het gedicht maar iets te maken heeft met het Sauwerder Ommetje. Denk hierbij aan: een landschapselement, mensen, de geschiedenis, een vergezicht, een gebouw, wandelaars, het landschap, de landbouw, een ontmoeting, etc. Alle talen zijn welkom: Gronings, Nederlands of welke taal dan ook. Inleveren kan tot en met 10 augustus. Gedichten mogen per post of per mail naar Els Wessels, Noorderweg 1, 9771 BP Sauwerd, wesselsem@ziggo.nl.

Een jury bestaande uit Aly Freije, Rik Andreae en Goffe Jensma beoordeelt de inzendingen en kiest drie winnaars uit. Die ontvangen een bedrag van €100,-. Kunstvloed is van plan om het meest sprekende en/of schokkende gedicht op een nog nader te bepalen wijze toegankelijk te maken voor het grote publiek.

De uitgeschreven beschrijving van het Sauwerder Ommetje bekijk je hier of koop het boekje in de kerk van Klein Wetsinge. Het GPX bestand download je hier.

Kunstvloed zoekt poëzie

Geplaatst: do, 1 juli 2021