Tijdens Kunst op Nienoord zal Jean Pierre Rawie samen met enkele andere dichters optreden. 12 en 13 oktober zullen 33 kunstenaars hun werk exposeren tijdens het evenement in en om het landgoed te Leek. Zondagmiddag 13 oktober zal Rawie samen met Renée Luth, Atze van Wieren en de Vlaamse dichter Erika Destercke optreden. Derde-jaars leerlingen Regionale Scholengemeenschap De Borgen uit Leek zullen ook optreden.

Kunst op Nienoord geeft iedereen die kunst maakt jaarlijks de kans zich te bewijzen, in een museale omgeving te exposeren, positie te bepalen en contacten te leggen. Voor de ogen van het publiek ontrolt zich een rijk en gevarieerd kunstlandschap. De 33 kunstenaars exposeren in totaal meer dan 200 kunstwerken. Er zijn werken uit uiteenlopende disciplines te zien, o.a. schilderijen, beelden, keramiek, glas, tekeningen maar ook (kunst)fotografie, textielkunst, edelsmeden en ruimtelijk werk.

Voor het poëtische programma kiest de organisatie elk jaar een thema. Het thema van 2019 is Hij/Zij, gelijk aan het thema voor de Maand van de Geschiedenis. Jean Pierre Rawie is een van de bekendste dichters van Nederland. Renée Luth is dit jaar benoemd tot Stadsdichter van Groningen en staat veelvuldig op het podium. Atze van Wieren woont sinds enkele jaren in Groningen en publiceerde veelvuldig. In september won hij de Plantage Poëzieprijs. Erika Destercke uit Gent is vaak op allerlei podia te vinden. In 2017 stond ze nog in de finale van het NK Poetry Slam.

Het programma begint zondagmiddag 13 oktober om 13.30 uur en de entree voor Kunst op Nienoord bedraagt €6,50.

Foto Jean Pierre Rawie: Jan Glas

Kunst op Nienoord met Jean Pierre Rawie

Geplaatst: do, 10 oktober 2019