In verband met ziekte kunnen de Vlaamse auteurs vandaag niet komen. Daardoor wordt het programma zo beperkt dat besloten is de middag niet door te laten gaan.

In de Groningse galerie Pictura is tot en met 9 januari 2022 een expositie met beeldende kunst en poëzie te bewonderen. Het is een onderdeel van de expositie AKKA Salon van de Vereniging van Alumni van de Klassieke Academie in Groningen. Ter gelegenheid van hun eerste lustrum exposeren de honderd schilders, grafici en beeldhouwers bij Pictura. Bij de tentoongestelde werken zijn gedichten geschreven door auteurs uit Gent en Groningen. Zondagmiddag 12 december treden een vijftal dichters op en gaan met elkaar en kunstenaars in gesprek over deze uitwisseling.

De afgelopen maanden hebben tien dichters uit Gent en een even groot aantal beeldend kunstenaars uit Groningen op elkaars werk gereageerd. Op uitnodiging van NOORDWOORD schreven Rik Andreae, Esmé van den Boom en Meinte Dirksen een tekst bij een kunstwerk. Zij zullen samen met de Gentse dichters Daniel Billiet en Erika De Stercke acte de présence geven bij Pictura. Louise de Vos presenteert de middag en interviewt enkele dichters en kunstenaars over de samenwerkingen en het werk wat daaruit is ontstaan.

Het programma begint om 15.00 uur in Pictura aan de Sint Walburgstraat 1 te Groningen en is rond 16.30 uur afgelopen. De entree bedraagt €3,- en een ticket biedt tevens toegang tot de expositie. Reserveren kan via de website van Pictura en is verplicht.

Vanwege de coronamaatregelen wordt er in de zaal anderhalve meter afstand gehouden en is er plek voor maximaal vijftig bezoekers. Aan de deur wordt de qr-code gecontroleerd en het publiek wordt verzocht binnen een mondkapje te dragen (mag af bij het zitten).

Kunst en poëzie in Pictura gaat NIET door

Geplaatst: wo, 8 december 2021