Van vrijdag 15 tot en met zondag 17 december is de binnenstad van Groningen weer het toneel van WinterWelVaart. Meer dan twintig historische charterschepen, langs de Hoge en Lage der Aa, bieden in hun ruim ruimte voor een uitgebreid muziek- en theaterprogramma met artiesten uit alle windstreken. Zaterdag 16 december komen ook de kinderdichters van Groningen, Zuidhorn, Haren en Vlagtwedde samen voor een workshop en een optreden op de Willem Jacob aan het Lage der Aa.

Kinderdichters en dichters-voor-kinderen brengen samen een middag vol poëzie te water. Met het publiek (alle leeftijden welkom!) schrijven ze samen gedichten op het thema ‘theater’. Met de zeilen als rode fluwelen gordijnen, de kajuit als de planken van de bühne en in de spotlight: de taal. Schrijf samen een gedicht over theater en draag het voor tijdens de afsluiting. De workshop van Kasper Peters begint om 15.00 uur en duurt tot 16.30 uur. Aansluitend worden de gedichten voorgedragen. Tijdens de Poëziemarathon organiseren SLAG en het Poëziepaleis een tournee met de kinderdichters en de dichters Kasper Peters, Remco Ekkers, Corien Oranje en Kees Spiering.

Wie tijdens WinterWelVaart nog meer literatuur wil horen kan  vrijdag naar het optreden van Willie Darktrousers op de Willem Jacob. Vrijdag en zaterdag zijn er optredens van Meindert Talma op de Pelikaan. Op dezelfde boot is die dagen de voorstelling De kleine walvis in de winter te zien, naar het gelijknamige kinderboek van Benji Davies. De voorstelling Aadje Piraatje, gebaseerd op een kinderboek van Marjet Huiberts en Sieb Posthuma is zaterdag te zien op de Emma.

WinterWelVaart is gratis toegankelijk en begint vrijdag 15 december om 12.00 uur ‘s middags. Zondag 17 december is het festival om 18.00 uur voorbij. Meer informatie over het programma is te vinden op de festivalwebsite.

Foto: Edwin Bakker

Kinderdichters op WinterWelVaart

Geplaatst: di, 12 december 2017