Afgelopen woensdag begon de Kinderboekenweek met als thema ”Voor altijd jong!’. Tot 16 oktober vinden er optredens en activiteiten plaats op scholen, boekhandels en bibliotheken. Voor dit overzicht beperken we ons tot de optredens van schrijvers in en om Groningen. De activiteiten staan in onze agenda.

De kinderboekenweek is al enkele dagen bezig, maar de meeste activiteiten vinden vandaag, op zaterdag 8 oktober, plaats. In de Van der Velde aan het A-kerkhof presenteren filosoof Coen Simon en ilustrator Linda de Haan het boek Er zit een gat in – De wereld van Spriet, een filosofieboek voor kinderen.

Het is niet alleen kinderboekenweek, het is ook nog de Christelijke kinderboekenmaand. De Groningse Corien Oranje schreef Onderbroek voor opa, het actieboek voor die maand, en zaterdag 8 oktober is ze in Haren bij Boomker. Wie zin heeft, fietst daarna door naar Roden om Tjibbe Veldkamp te zien optreden. Een dag later is het rustiger, maar stadsdichter Kasper Peters zal optreden in het Groninger Forum.

Floor Rieder tekende het Kinderboekenweek prentenboek en zal daarover vertellen en signeren bij boekhandel Van der Velde aan de Grote Markt. Op 13 oktober is ze er te gast.

Dolf Verroen, die het kinderboekenweekgeschenk schreef, zal vrijdagavond 14 oktober geïnterviewd worden door Annette Timmer in de Literaire Hemel te Amen. Een dag later trekt hij langs de boekhandels van Van der Velde en tussen 16.15 – 17.00 uur is hij in de vestiging aan het A-kerkhof.

Op 15 oktober is Hans Hagen ook in Groningen. Hij zal optreden in de Van der Velde aan de Grote Markt. Later die middag is hij bij boekhandel Nijman in Roden.