3 oktober begint de Kinderboekenweek en tot en met 14 oktober vinden er in de provincie Groningen tientallen activiteiten plaats in boekhandels, bibliotheken en scholen. Hoogtepunten zijn een bezoek van Jozua Douglas, de schrijver van het kinderboekenweekgeschenk, en enkele optredens van Annet Schaap die met haar boek Lampje hoge ogen gooit voor de Gouden Griffel die op 2 oktober wordt uitgereikt.

Vriendschap, het thema van de Kinderboekenweek, duikt op in de vele activiteiten die op 3 oktober van start gaan. De Groningse bibliotheken bieden activiteiten aan als vriendschapsbandjes maken, het spel ‘boek zoekt vriend’, sokpoppen maken en het schrijven van brieven voor in de vriendschapsboom. Bij de filialen van het Groninger Forum kunnen kinderen de vriendenkrant De Kletscourant maken.

Het Kinderboekenweekgeschenk De eilandenruzie van Jozua Douglas krijg je bij een besteding van ten minste € 10,- aan Nederlandstalige kinderboeken bij de Groningse Kinderboekhandel of de andere boekhandels in Groningen. Douglas zelf komt op zaterdag 13 oktober naar de Groninger Forum bibliotheek waar dan het Best Friends Forever Festival zal plaatsvinden.

Lampje van Annet Schaap wordt door het NRC gezien als de grootste kanshebber op de Gouden Griffel en haar boek wordt een ‘nieuwe klassieker’ genoemd. Op 9 oktober is ze te gast bij boekhandel Daan Nijman in Roden en een dag later bij de boekhandel Van der Velde aan het A-kerkhof. De Groningse schrijver Tjibbe Veldkamp, die met Handje? ook in de race is voor een Gouden Griffel, komt op zondag 14 oktober naar de Van der Velde aan de Grote Markt.

Boomker in Haren heeft ook een aantal activiteiten en verwelkomt Dikkie Dik. Boekhandel Riemer in Groningen heeft een escaperoom spel dat je samen met een vriendje, of vriendinnetje, kan oplossen en bij Daan Nijman zijn er meerdere activiteiten rondom het duo Buurman & Buurman.

Kinderboekenweek 2018: Jozua Douglas, Annet Schaap en sokpoppen

Geplaatst: vr, 28 september 2018